luni, 5 aprilie 2010

iubirea in vidMi s-a intamplat in ultima vreme sa imi readuc aminte de diverse chestii care m-au impresionat intr-un mod ciudat in trecut, dar fara sa imi placa neaparat sau fara sa le inteleg. Ma gandesc acum la ele si, in lumina recentului eveniment care s-a soldat cu distrugerea totala a nodului cortical, am ajuns sa inteleg si sa le vad frumusetea.
Un exemplu ar fi filmul Amelie, care, vazut acum ceva ani, mi s-a parut o poveste fara nici un sens, un film in care nu se intampla nimic. O sa vorbim despre el.
Un alt exemplu ar fi niste desene pe care chiar eu le-am facut acum vreo 5 ani, un fel de doodle, de mazgaleala fara sa gandesc, pe care abia acum le inteleg. O sa vorbim si despre ele.

Alt exemplu ar fi clipul asta. Cred ca majoritatea dintre voi stiti ca ma cam sperie robotii ca principiu, vad in ei ceva dezumanizant, degradant. Ma ingrozeste Edward Scissorhands, chiar daca il iubesc, ma ingrozesc borgii, hibrizii oameni-robot, androizii, singurele exceptii fiind Data si Seven of Nine (Data e simpatic, iar cu Seven ma identific in mare masura).
De asemenea stiti ca sunt obsedata de plete si ca ma scarbesc si ma ingretoseaza indivizii rasi in cap sau fara par, cum este si cazul robotilor. (observatie: si Data si Seven au par :P)

Clipul asta l-am vazut demult de tot si m-a oripilat. Imi placea cantecul, dar uitandu-ma la robotelele alea doua pur si simplu mi se facea rau. Mai ales cand apar si sculele alea dubioase care lucreaza la ele. Imaginile mi-au ramas insa imprimate in creier si ma mai gandesc la ele din cand in cand.
Asa m-am intrebat de multe ori, de ce cele doua robotele sunt identice.
Nu stiu care e raspunsul, dar stiu ce am ajuns eu sa vad in clipul asta in ultimele saptamani.

Iubirea in vid. Asta vad.
Vidul, locul in care nu mai ai nimic in jur. Locul in care nimic nu are nici un sens si nici un gust. Locul in care singurul ajutor pe care il poti primi este de la tine. Pentru ca in vid, unde nimic nu mai interfereaza cu mintea ta, te poti reintalni cu tine. In vid te poti uita in adevarata oglinda.
In vid se intampla schimbarile. In vid inveti sa te intelegi mai bine si sa te impaci cu ceea ce esti. In vid iti ungi si iti repari mecanismele uzate. Singura iubire posibila intr-un loc ca acela e iubirea fata de propria persoana.
Si nu e iubirea narcisista sau egoista, ci acea iubire care te face sa te apreciezi asa cum esti, care te face constient de valoarea ta, iubirea care te face sa ai grija de tine, sa nu te neglijezi, sa ramai sincer, onest, sa nu iti bati joc de sufletul tau, sa nu te pacalesti si sa nu te amagesti singur.
Iubirea care te invata ce esti ca sa stii ce sa le arati altora despre tine.

Cam atat pentru ziua de azi, sunt obosita, m-am gandit la multe.:) O sa mai primiti vesti din vid si zilele urmatoare. Pe maine ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu