marți, 1 februarie 2011

Inchipuita floare si Iesirea din sertarDa frate, am castigat! Sa vezi si sa nu crezi! Am castigat concursul Red Power, organizat de CDB (clubul designerilor de bijuterii)! Eu care nu castigam niciodata nimic.

Cu concursul asta e o poveste lunga, pe care am scris-o pe celalalt blog.Pare cam inutila aici, dar acolo avea sens, ca era prea impersonal.
Aici am sa fiu cat mai scurta posibil.
Luna asta am participat practic la primul concurs de orice fel, dupa ani si ani. Inchipuita floare (asa se cheama colierul) nu a fost creat chiar special pentru el. Exista ca proiect de vreo luna si ceva, ca extindere a temei florii de vartej, dar n-aveam curaj sa-l incep. Ar fi fost cea mai pretentioasa si mai profi bijuterie a mea si nu stiam daca sunt in stare de asa ceva.
Cand am vazut tema concursului de luna asta, m-am uitat la ea cam urat. Concret, tema suna: “Pentru a putea realiza creatiile voastre, vreau sa va ganditi la o femeie dura in aparenta, dar care freamata de pasiune, femeia care este ca otelul in afaceri si ca matasea rosie in bratele iubitului ei. Puteti folosi orice tehnici si orice materiale, cu conditia sa realizati combinatii de rosu si argintiu.”O, da. Absolut fascinant.*va rog nu scapati ironia*. Iar in urmatoarele secunde, observ “rosu si argintiu”. Si-atunci am zis : a mea e!! ma bag!
A fost foarte amuzant momentul in care am fost nevoita sa descopar cum pot sa leg inchipuita mea floare si ce exprima ea in realitate de o tema ca asta, mai ales ca nici nu prea imi pusesem problema constient ce exprima cand am modelat-o in minte (eu imi fac si bijuteriile in minte, nu doar desenele:P). Si a fost si mai amuzant cel in care am descoperit ca de fapt chiar exista o legatura.
Inchipuirea de floare nu este in nici un caz ce s-a propus in tema, dar este ceva ce ar putea deveni asa. E o persoana alcatuita dintr-un amalgam de straturi intercalate de caldura/fragilitate/seninatate si raceala/duritate/forta/indiferenta/rigiditate/etc, in asa hal ca nu mai stii care a fost esenta sau care predomina. E diferenta intre aparenta si realitate, intre exterior si interior. Ceci n’est pas une fleur (face cineva legatura cu manifestul suprarealist?:P) e doar o imagine de sarma, scindata, stilizata, rigida, improvizata… si in felul ei, frumoasa.:)
Si are in spate mai multe/alte lucruri decat ce (credeti ca) vedeti.

Am trimis-o asa cum era. Si am castigat. De data asta lumea a bagat in seama, a-nteles ce era de inteles (cred:P) , a apreciat. Si a votat.
Deci uite ca pot fi si eu pe primul loc. Cu ceva facut de mine, gandit de mine, in care ma exprim eu cu ideile, incercarile, macinarile mele. Si ma gandesc ca poate intr-o anume masura, publicul ti-l faci singur si ti-l educi. Daca iesi din sertar atunci cand trebuie, calculand pasii, avand grija de tot ce poti controla, folosind experienta acumulata in timp…poate ca merita. Poate ca poti obtine ce vrei si poate ca odata, incet incet, poti ajunge sa iti gasesti un sens si un loc al tau.
Un comentariu: